Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
U ontvangt de factuur bij levering van de boeken.

Hartelijk dank voor uw medewerking!


Auteurs:
Ben van Baaren, , Rob Mommers, Marius Frank, Peter Idenburg

ISBN: 
978-90-6720-430-9
Bindwijze:
gebonden
Jaar van uitgave: 
2007
Aantal pagina's: 
128
Prijs: € 19,50 incl. 6% BTW

Hofnar en Schatbewaarder, tien Leiders over Executive Coaching

Een door de partners van de Associatie van Business Coaches geschreven boek

Dit boek beschrijft de ontwikkeling van modern leiderschap en de vraag wat coaching door professionele executive coaches aan die ontwikkeling kan bijdragen.

Het begrip coaching wordt tegenwoordig in zeer brede zin gebruikt en heeft daardoor zeggingskracht verloren. Daarom wordt de betekenis van leiderschapscoaching toegelicht aan de hand van negen interviews met leiders uit het bedrijfsleven, mannen en vrouwen, in verschillende fasen van hun loopbaan. Zij hebben in hun beroepsontwikkeling met een executive coach gewerkt en doen dat veelal nog. Daarnaast is een uitgebreid interview opgenomen met Manfred Kets de Vries, grondlegger van het INSEAD Global Leadership Centre (Fontainebleau), over de ontwikkeling en betekenis van coaching in deze tijd. Tenslotte vindt de lezer de weerslag van twee groepsgesprekken van de auteurs, onder leiding van Erik van de Loo, over de dilemma�s van coaching. Daarin komen ook hun drijfveren aan de orde om zich, na een lange en veelzijdige loopbaan in het bedrijfsleven, in het vak van executive coaching te bekwamen. Dit boek is geschreven vanuit de wens van de auteurs dat jonge en oudere managers in het bedrijfsleven, leiding gevenden en leiding ontvangenden, hun voordeel doen met deze betrekkelijk nieuwe vorm van ondersteuning. De interviews uit dit boek spreken daarbij voor zichzelf.

Auteurs