Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
Wij sturen u een bestelbevestiging en factuur (incl. verzendkosten) per mail.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling per post.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

De Dieptetuin te Zeist

Auteur:
Hanneke Vroon

ISBN: 
978-90-6720-533-7
Bindwijze:
ringband
Jaar van uitgave: 
1e druk Zeist 1985, 2e herziene druk Zeist 2012
Aantal pagina's: 
46
Prijs: € 15,00 incl. 6% BTW

De Dieptetuin te Zeist

Het boek beschrijft de geschiedenis van de Dieptetuin en geeft mede aan de hand van vele foto’s een beeld van de oorspronkelijke en huidige beplanting.

De tuin is in 1909 aangelegd bij de buitenplaats ’t Valckenbosch in opdracht van jonkheer G.F. van Tets. De Zeister tuinarchitect C. Smitskamp ontwierp de tuin in een geometrische, Engelse stijl met een grote variatie aan planten, heesters en bomen. In 1957 kocht de gemeente de toen sterk verwaarloosde tuin, liet deze restaureren en maakte de tuin publiek toegankelijk. Eind vorige eeuw raakte de tuin opnieuw in verval. Met de hulp van een groep vrijwilligers en een tuindeskundige van de gemeente wordt de tuin onderhouden en blijft deze zo behouden als een oase midden in de wijk.

Deze heruitgave is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting ‘Vrienden van de Dieptetuin’. Deze stichting zet zich in voor het behoud van de Dieptetuin, een botanische parel en rijksmonument aan de Van Tetslaan in Zeist. Door de verkoop van deze uitgave wordt het werk van de Stichting ‘Vrienden van de Dieptetuin’ ondersteund om de tuin voor toekomstige generaties te behouden.