Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
Wij sturen u een bestelbevestiging en factuur (incl. verzendkosten) per mail.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling per post.

Hartelijk dank voor uw medewerking!


Auteurs:
G. Spijkerboer, Dr. J.P.E. Bouwes Bavinck

ISBN: 
978-90-6720-411-8
Bindwijze:
gebonden
Jaar van uitgave: 
2006
Aantal pagina's: 
144
Prijs: € 19,95 incl. 6% BTW

Van ouder-kind metafoor tot vader-zoon voorbeeld

De auteurs hebben met dit boek een nieuwe kijk op de bijbelse geschiedenis trachten te geven. Zij constateren dat veel verhalen uit de bijbel metaforen zijn.

Dit boek is ontstaan uit een - voor de auteurs - verlevendigde manier van bijbellezen. Niet langer door te zeggen dat de bijbel maar mensenwek is, maar juist door het bijzondere van dat mensenwerk op te pakken. Mensen die niet wisten hoe ze het moesten zeggen en die daarom naar een voorbeeld grepen. Dat zijn onze metaforen geworden. Hier heeft de ontdekking zich voorgedaan, dat wij bij de bijbel niet in metaforen moeten denken, maar in zelfs metaforen. Daarmee wordt de bijbel nog meer betrouwbaar, dan dat ze al was. Zo voegt dit boek zelfs leescorrecties op de bijbel toe. En dit alles gebeurt dan onder de hedendaagse spanningsboog van kerkverlating en zelfs van kerkverzwijging. Hebben de generaties onder onze leeftijdslaag van ouders en grootouders het tegenwoordig moeilijk met geloven? Is er voor de jeugd - voor onze kinderen en kleinkinderen - niets meer om vast op te rekenen? Het omgekeerde is toch zeker het geval! Kleinkinderen kunnen nu met ons in metaforen denken en wij moesten als kind maar genoegen nemen met het excuus van onze ouders, dat het nu eenmaal zo in de bijbel staat! Zo'n excuus uit verlegenheid, behoeft tegenwoordig niet meer en dat beschouwen de auteurs als grote winst.