Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
Wij sturen u een bestelbevestiging en factuur (incl. verzendkosten) per mail.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling per post.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

tuinwijken, zeist, interbellum, huizen jaren 30, lyceumkwartier, kerckebosch

Auteur:
Joost Kingma

ISBN: 
978-90-78568-13-1
Bindwijze:
gebonden
Jaar van uitgave: 
2009
Aantal pagina's: 
144
Prijs: € 19,95 incl. 6% BTW

Tuinwijken in Zeist, de allure van het interbellum

Hoe komt het dat huizen uit de jaren '20 en '30 nog steeds erg populair zijn? 
Deze periode, ook wel aangeduid als het Interbellum, markeert een nieuwe ontwikkeling in het bouwen in Nederland. Dankzij toegenomen mobiliteit kon een grotere groep mensen de stad verlaten en zich vestigen in nabijgelegen dorpen.

Vooral die dorpen die gunstig op de zandgronden en aan de rand van bossen lagen, ontwikkelden zich in rap tempo tot woonoorden voor de welgestelden.

Fascinerend is om te zien hoe bouwers, architecten en particuliere beleggers samen met lokale bestuurders daarop insprongen en woningen bouwden van duurzame kwaliteit en allure. Tuinwijken waarvan de stedenbouw en architectuur nog steeds hoog aangeschreven staan en die een blijvende populariteit op de woningmarkt genieten.

Zeist is een typisch voorbeeld van een villadorp dat een snelle groei doormaakte in het Interbellum. 
In dit rijkelijk met kaarten en foto's geïllustreerde boek kijken we ook door de ogen van een Amsterdamse architect die in 1932 een wandeling door het bouwlustige Zeist maakt om de aanleg van wijken als het Lyceumkwartier, Kerckebosch en Hoge Dennen, Kersbergen en Griffensteijn in ogenschouw te nemen.

Een vlot geschreven 'petite histoire' van de ontwikkeling en allure van het buiten wonen in Zeist gedurende het Interbellum.
 

Auteur