Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
Wij sturen u een bestelbevestiging en factuur (incl. verzendkosten) per mail.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling per post.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

breukelen, architectuur, geschiedenis, mip, vecht, kockengen, nieuwer ter aar

Auteurs:
M. Laméris, A.A. Manten

ISBN: 
978-90-6720-443-9
Bindwijze:
genaaid gebrocheerd
Jaar van uitgave: 
2008
Aantal pagina's: 
484
Prijs: € 30,00 incl. 6% BTW

Breukelen, geschiedenis en architectuur

Het boek schetst in bijna vijfhonderd pagina’s de zeer gevarieerde bewoningsgeschiedenis van de woonkernen Breukelen, Nieuwer Ter Aa en Kockengen en hun uitgestrekte plattelandsgebieden.

De blauwe draad die alles verbindt is de rivier de Vecht, waaraan of van waaruit het hele gebied zich ontwikkelde, en die zo’n wezenlijke functie had als vaar-, boezem- en recreatiewater.
 

Veel oude prenten, foto’s en kaarten illustreren het historische verhaal, dat de periode van de prehistorie tot heden bestrijkt. De bouwhistorie van de 350 meest waardevolle gebouwen van de gemeente Breukelen wordt uitgebreid beschreven met aandacht voor bewoners, bouwstijlen en architectonische details. Onder de rijks- en gemeentelijke monumenten en cultuurhistorisch gezien waardevolle gebouwen en objecten zijn kastelen en buitenplaatsen, boerderijen, woonhuizen en bedrijfspanden, maar ook kerken, molens, een watertoren en een waterstoep.