Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
Wij sturen u een bestelbevestiging en factuur (incl. verzendkosten) per mail.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling per post.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

de ronde venen, geschiedenis, architectuur, MIP, mijdrecht, vinkeveen

Auteurs:
Saskia van Ginkel-Meester, Hans Lägers

ISBN: 
978-90-6720-258-9
Bindwijze:
genaaid gebrocheerd
Jaar van uitgave: 
2001
Aantal pagina's: 
255
Prijs: € 18,39 incl. 6% BTW

De Ronde Venen, geschiedenis en architectuur

In het boek is de historische ontwikkeling van het gebied beschreven. Alle rijks- en gemeentemonumenten zijn uitgebreid beschreven en voorzien van veel oude en actuele illustraties.

De gemeente De Ronde Venen, gelegen in het noordwesten van de provincie Utrecht, is in 1989 ontstaan door de samenvoeging van de gemeente Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen-Waverveen.

Drooggemaakte veenplassen beslaan een groot gedeelte van het grondgebied dat verder nog steeds rijk is aan water. Langs de randen van de gemeente liggen enkele uit de Mideleeuwen daterende veenontginningen. De merkwaardige ronde vorm van het gebied is bepaald door de loop van de omliggende rivieren (de Kromme Mijdrecht, de bovenloop van de Amstel, de Oude Waver, de Winkel, de Angstel en de Aa) die hier bijna een gesloten cirkel vormen. 

De belangrijkste woonkernen in de gemeente zijn de dorpen Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis. Daarnaast zijn er de buurtschappen Amstelhoek, Nessersluis, Waverveen, Achterbos, Demmerik, Donkereind, De Hoef en Kromme Mijdrecht.