Bestellen via Kerckeboschboek.nl is tijdelijk niet mogelijk.
U kunt de gewenste titels en aantal exemplaren onder opgave van uw naam, adres en telefoonnummer mailen naar klantenservice@kerckebosch.nl.
Wij sturen u een bestelbevestiging en factuur (incl. verzendkosten) per mail.
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u uw bestelling per post.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

vianen, regio utrecht, paardenmarkt, de lek

Auteurs:
, , E. Lenting, ,

ISBN: 
978-90-6720-477-4
Bindwijze:
genaaid gebrocheerd
Jaar van uitgave: 
2010
Aantal pagina's: 
398
Prijs: € 28,03 incl. 6% BTW

Vianen, geschiedenis en architectuur

In deze uitgave worden zo'n 185 rijksmonumenten en ruim 120 andere cultuurhistorisch waardevolle objecten van de gemeente Vianen beschreven

De gemeente Vianen valt sinds 1 januari 2002 onder het bestuur van de provincie Utrecht. Voordien was het een Zuid-Hollandse gemeente. Bijzonder is de mooie ligging van de stad Vianen aan de zuidzijde van de rivier de Lek. 

Behalve de van oorsprong middeleeuwse stad bevinden zich in de gemeente het buurtschap Helsdingen en de kernen Hagestein, Everdingen en Zijderveld. Het historische landschap met dijken, waterlopen, wegen en gebouwen getuigen van een lange geschiedenis. De oude prenten, kaarten en vele foto's in dit boek illustreren het historische verhaal, dat een periode van de prehistorie tot het heden beslaat. 

Een belangrijk deel van de publicatie is gewijd aan het gebouwde erfgoed, waarbij ca. 180 rijksmonumenten en ruim 120 andere cultuurhistoriscfh waardevolle objecten worden beschreven.